vrijdag 5 augustus 2016

Vermoeide dag en zere voeten

Gisteren was het trekdag. Een zere vermoeiende dag.

De kinderen trokken hun wandelschoenen aan. Hun rugzak op hun rug en een fluovestje en we konden vertrekken. We wandelen naar een zwembad in Roosendaal. Naar Nederland dus.
We wandelen door de natuur en door de stad. Na een lange wandeling kwamen we eindelijk aan bij het zwembad. Hun ogen glinsterden en de pijn aan de voeten was opslag vergeten.

Iedereen stond ongeduldig te wachten om het zwembad in te springen. Er was bijna teveel om naar te kijken. Een buitenbad met een grote glijbaan. Het water was wel ijskoud, maar dat kon ons niet deren. Binnen was er een wildwaterbaan, een grote steile glijbaan waar je vliegensvlug naar beneden zoefde. De max. Na een uurtje of 3 zijn we ons gaan afdrogen. Iedereen was afgepeigerd van de lange wandeltocht van 11 km en moe van ronddobberen. Toen Hilde en Kristof toekwamen met hun aanhangwagen was iedereen doodgelukkig omdat we niet meer terug hoefden wandelen. Het was een kleine karrekoers, van Roosendaal weer terug naar Essen.

De macaroni die we op ons bord kregen smaakte meer dan ooit. Ons buikje volgegeten en dan relaxen. De Rakwi kreeg een voetbadje en een gezichtsmasker. De Sloepoenen werden gemasseerd en de Tito's deden iets met boeddha's. Zalig. De nachtrust was dan ook meer dan welkom na zo'n lange lastige dag.

De Keti en Aspi zijn ook vertrokken op 2-daagse. Zij liften zich een weg naar plaatsen die aangegeven werden door hun leiding. De aspi's moesten zo ver mogelijk geraken. En wat is verder dan onze lievelingsstad Geluwe? Zo gezegd zo gedaan. De Aspi's raakten tot in het berkenhof en terug. Een hels avontuur.
De Keti zijn in een dorpje aanbeland dicht bij de Efteling. Je kan het al raden. Vandaag gaat het 2de deel van de 2-daagse door in de Efteling. Fun verzekerd. Maar ze hadden niet altijd geluk. Het liften lukte bij sommige niet zo goed dus raakten ze niet op de eindbestemming. Maar Hilde en Kristof toonden nog eens hun goed hart en voerden de uitgeputte Keti's naar de rest van de bende waar ze weer verenigd waren.

Vele chirogroensels

PS: Morgen is het al bezoekdag. Breng maar je goed humeur mee en veel honger en dorst.
PS2: De speelclub komt vandaag toe! Eindelijk volledig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten